facebookinstagramsocial media reizenwebtools chat appsbelgiëfotografie e-commerceapps
Magazine
Creëer een persoonlijke Twitter-achtergrond
Twitter is hét medium om je eigen mening te ventileren. Daar hoort natuurlijk ook een eigen achtergrond bij, die je persoonlijkheid onderstreept. Toch nemen de meeste twitteraars genoegen met de standaardachtergrond. Dit terwijl er intussen genoeg websites zijn om snel en eenvoudig een eigen behangetje te creëren. Wij gingen op zoek naar de beste (gratis) websites om een unieke Twitter-achtergrond te ontwerpen en selecteerden er drie. Maar eerst geven we een streepje uitleg over hoe je überhaupt de standaard background van je Twitter-account kan wijzigen.
Inhoud:
1. De voordelen van een eigen achtergrond
3. Webtools
3b. Themeleon
3c. TwitBacks
De voordelen van een eigen achtergrond
Is het de moeite waard je eigen achtergrond te maken? Wij vinden van wel. Al was het maar omdat het amper moeite kost. Ben jij een blogger of zakelijke twitteraar? Dan is een persoonlijke wallpaper eigenlijk een must om je te onderscheiden.
Daarnaast is het een bijzonder handige manier om informatie die je niet in je bio kwijt kunt op te nemen.
Waarom niet je achtergrond voorzien van een foto van jezelf of contactinformatie?
En als kunstenaar is een achtergrond natuurlijk dé manier om je creatief te uiten.
Voor je je eigen Twitter-thema gaat ontwerpen, leggen we je eerst even uit hoe je jouw achtergrond kunt aanpassen. Daarvoor hoef je alleen maar naar Settings te gaan (in het dropdownmenu onder het silhouet rechts bovenaan je scherm) en daarna op Design te klikken. Vervolgens kan je een standaardthema (saai!) gebruiken of ervoor kiezen een eigen achtergrond (leuk!) te uploaden. Let wel dat de afbeelding die je uploadt van het bestandstype GIF, JPG of PNG en niet groter dan 800kB is. Zorg er verder voor dat je afbeelding schermvullend en niet naast elkaar wordt weergegeven. Kies daarom voor een afbeelding van 1600×1200 pixels. Dit formaat werkt prima bij nagenoeg alle schermresoluties, waardoor jouw achtergrond op vrijwel elk beeldscherm correct wordt getoond. Natuurlijk wil je ook niet dat je mooie achtergrond gemaskeerd wordt door de Twitter-elementen op de voorgrond. Zoals je ziet, heb je links en rechts in de marges voldoende ruimte – ongeveer 200 pixels – om foto's of contactinfo op te nemen.
Dan nu een aantal webtools die het creëren van een eigen achtergrond een stuk makkelijker maken. Omdat je waarschijnlijk niet wilt betalen voor je achtergrond, keken we alleen naar gratis websites. We selecteerden de drie beste en doen er één site bij voor de ultraluie 'designer'.
Free Twitter Designer maakt het mogelijk jouw achtergrond direct in Twitter aan te passen. De applicatie vraagt je toestemming om op je account in te loggen en je kan gelijk aan de slag. Geen zorgen: je kan de tool ook gebruiken zonder in te loggen. Wij besluiten dit wel te doen en starten met het selecteren van een thema. We kiezen voor de hagelwitte achtergrond, klikken hierna op Let's get started en zien meteen hoe onze account eruit komt te zien met het gekozen thema – dat is het voordeel van inloggen. Vervolgens kunnen we makkelijk 2 MB aan tekst, vormen en afbeeldingen toevoegen aan het design. Niet tevreden over de plaatsing? Je kan alle toevoegingen gewoon verslepen. Ook kunnen we de kleuren aanpassen, en voor ons gemak even de Twitter-voorgrond uitschakelen of transparant maken. Als we klaar zijn hoeven we enkel op Generate image te klikken en onze achtergrond is klaar. We kunnen de afbeelding opslaan of direct naar Twitter exporteren. Wij doen dat laatste en vergapen ons aan het prachtige resultaat.
Op Themeleon draait het allemaal om kleur. Ook hier loggen we weer in op onze Twitter-account. Let wel: je wordt meteen terugverwezen naar de app, die bedrieglijk veel lijkt op je eigenlijke Twitter-account en je zo een goed beeld geeft van het uiteindelijke resultaat. We gaan aan de slag. Voor onze achtergrond kunnen we kiezen uit een aantal thema's of onze keus maken uit liefst 3.881 patronen. Ook kunnen we een eigen afbeelding uploaden. Voor de lay-out van onze voorgrond kunnen we kiezen uit niet minder dan 3.256 kleurpaletten, of ons eigen palet aanmaken. De enorme keus in patronen en paletten lijkt het grootste pluspunt van deze site, maar slechts een aantal ervan is écht bruikbaar. Vreemd genoeg kunnen we geen tekst toevoegen, toch wel een beetje het manco van deze verder zeer bonte site.
TwitBacks belooft dat onze achtergrond in minder dan 2 minuten gereed is. We gaan het zien. We moeten wel eerst een account aanmaken. Telt dat ook mee bij die 2 minuten? We doen niet moeilijk en zetten de klok even stop. Als we aan de slag kunnen, worden we gevraagd naar wat persoonlijke informatie, die op de achtergrond terecht zal komen. We besluiten onze naam, website en een korte bio in te voeren. Dat kost ons circa 30 seconden. Hierna krijg je de mogelijkheid om enkele sociaalnetwerkaccounts toe te voegen. We kiezen enkel voor Facebook en YouTube, want hoe meer links we toevoegen, hoe rommeliger het oogt. Vervolgens kiezen we een thema voor onze achtergrond. Dat is snel gebeurd. Tot slot kunnen we het resultaat opslaan op onze computer en hierna in Twitter uploaden als background. Al met al zijn we toch wel wat langer bezig dan 2 minuten, maar allez, 't was toch wel snel gepiept en het resultaat mag gezien worden.
Voor wie enkel behoefte heeft aan een leuke achtergrond, zonder mogelijkheden die verder te personaliseren, is er de website Tweety Got Back. Tweety Got Back laat je kiezen uit honderden achtergronden, handig ondergebracht in 18 categorieën, zoals Dieren, Religie en Sport. Binnen die categorieën kan je vaak nog op een aantal subcategorieën klikken. Een noviteit is dat je de meeste thema's zowel in Twitter als Facebook kunt toepassen, voor die uniforme look. Maar goed: dat kan in feite met elke door jezelf gecreëerde en op je pc opgeslagen achtergrond. Voor Twitter hoef je de achtergrond van je keus niet eerst op te slaan en te uploaden; je kan simpelweg op het icoontje klikken en de achtergrond wordt direct aan je Twitter-account toegevoegd. Als je de achtergrond dan toch ook voor Facebook wilt gebruiken en op je harde schijf hebt staan, kan je hem meteen als bureaubladachtergrond instellen.