facebookinstagramsocial media reizenwebtools chat appsbelgiëfotografie e-commerceapps
Magazine
Verken de Galápagoseilanden op Google Street View
Deze maand is het 178 jaar geleden dat Charles Darwin de Galápagoseilanden ontdekte met het onderzoeksschip Beagle. Reden voor Google om deze Zuid-Amerikaanse vulkaanarchipel toe te voegen aan Street View. De indrukwekkende panoramische beelden werden verzameld door cameraploegen die tien dagen lang op de eilanden hebben rondgetrokken. En daardoor kan jij nu virtueel kennismaken met de opvallende biodiversiteit die Darwin & co deden watertanden. Zwemmen met zeeleeuwen, een familie reuzenschildpadden bezoeken of even gedag zeggen tegen de zeeleguanen? Je hoeft je zetel er niet meer voor uit.
Droombestemming
De Galápagoseilanden zijn een verspreide groep eilanden ter hoogte van de evenaar in de Stille Oceaan. Ze liggen in open zee op ongeveer 1000 kilometer van de westkust van Zuid-Amerika en behoren staatkundig tot Ecuador. Er komen veel unieke dieren en planten voor. Het bestuderen van de geologie en biologie van vier van de eilanden inspireerde Charles Darwin tot zijn evolutietheorie. Hij bezocht de eilanden met het onderzoeksschip Beagle in september 1835 en vertoefde er ongeveer vijf weken. Je begrijpt, voor natuurliefhebbers zijn de Galápagoseilanden een droombestemming, temeer omdat het op de eilanden eeuwig lente is. Helaas is een reisje naar dit walhalla doorgaans peperduur.
Google op expeditie
Gelukkig is er Google, dat in samenwerking met de Charles Darwin Foundation en het Galapagos National Park indrukwekkende panoramabeelden op de eilanden schoot. Gedurende tien dagen gingen medewerkers op pad met de Street View Trekker, die wordt ingezet om 360-gradenfoto’s te kunnen maken van locaties die niet te bereiken zijn met de auto of met de fiets. Omdat er rond de eilanden ook onderwater veel moois te vinden is ging Google kopje onder met een speciale onderwatercamera (niet voor het eerst overigens).
Onderstaande video legt nader uit hoe het Google-team de beelden vastlegde tijdens de tiendaagse expeditie.
De fraaie plaatjes zijn te bekijken via de nieuwe, aan Google Maps gelieerde community Views en wel hier.