Magazine

Tip: hoe je kan zien wie een screenshot heeft gemaakt van je Snapchat-verhaal

Snapchat is het sociale medium dat van oudsher bekendstaat om het delen van vluchtige inhoud. Dit gebeurt door middel van Stories (Verhalen): foto’s en video’s die na 24 uur verdwijnen. Maar wat gebeurt er als iemand er een screenshot (schermafbeelding) van maakt en het ergens anders deelt, en zo vastlegt wat eigenlijk een vluchtig moment had moeten zijn? In dit artikel leggen we uit hoe je erachter kan komen of iemand een screenshot van jouw Snapchat-verhaal heeft gemaakt. Tevens onderzoeken of deze methode kan worden omzeild.

 

Bekijk wie een screenshot van jouw Snapchat-verhaal heeft gemaakt

 

Om te zien wie een screenshot van jouw Snapchat-verhaal heeft gemaakt, ongeacht of dit openbaar of privé is, doe je het volgende:

  • Open Snapchat;
  • Tik bovenaan op je profielpictogram om naar je profielscherm te gaan;
  • Ga naar het Verhalen-scherm door vanuit de cameraweergave naar links te vegen;
  • Zoek jouw verhaal en tik erop om de lijst te bekijken van gebruikers die het hebben bekeken;
  • Zie het screenshot-icoon (de twee overlappende pijlen die een vierkant vormen) naast de naam van een gebruiker. Dit icoon geeft aan dat de gebruiker een screenshot van jouw verhaal heeft gemaakt.

 

Staat er geen icoon, dan heeft niemand een screenshot van jouw verhaal gemaakt.

 

Als iemand een screenshot van jou inhoud maakt, krijg je daar tevens een melding van, mits je notificaties aanstaan.

 

Let wel, de screenshotmelding wordt slechts 24 uur lang getoond.

 

Is de screenshot notifyer waterdicht?

 

Hamvraag is of het melden van screenshots maken op Snapchat waterdicht is. Kan iemand misschien toch een schermafbeelding van jouwsna verhaal maken zonder dat je daar als maker van de inhoud achter kan komen?

 

In principe kan dat niet. Er zou wel een methode voor Android-gebruikers bestaan, een vrij omslachtige, die op deze pagina omschreven wordt. iPhone-gebruikers krijgen soms apps van derden aangeboden waarmee dit zou kunnen, maar wij raden het gebruik van dit soort veelal malafide apps af.

 

Nog meer eventuele mogelijkheden om anoniem screenshots te maken vind je in dit artikel. Houd er rekening mee dat deze mogelijk de servicevoorwaarden van Snapchat schenden.

 

Tot slot blijft natuurlijk de mogelijkheid bestaan om een ander fototoestel te gebruiken en daarmee een foto van het verhaal te maken.
 

Laatste reacties