Tip: zo blijven bananen langer houdbaar
woensdag 11 juni 2014, 13:39 uur
De banaan haalt met gemak onze top-5 van favoriete voedingsmiddelen. Niet alleen
omdat het een snelle manier is om je energiereserves aan te vullen, maar ook
omdat de vezelrijke banaan zo'n positieve uitwerking heeft op je spijsvertering.
Behalve een gezonde energieleverancier zijn bananen, volgens velen, ook nog eens
lekker. Mits ze niet te lang blijven liggen natuurlijk. Want (over)rijpe bananen
vallen bij menigeen dan weer minder in de smaak. We hebben echter een heel
eenvoudige, doch doeltreffende tip voor je om bananen langer goed te horen.
Zodat ze ook na enkele dagen nog mooie (groen-)gele kleur hebben in plaats van
geel met bruin of zelfs bijna zwart.
Hier kan je lezen dat je de rijping van bananen kan vertragen door de 'stammen' in plasticfolie te draaien. Dit kan ook een boterhamzakje of een ander gelijkaardig materiaal zijn. Bij voorkeur scheid je de bananen van elkaar en wikkel je dus elke banaan apart in. Doe je het bij de stam van een hele tros of enkele bananen, dan is het effect wat minder, maar toch nog beduidend.
Hier kan je lezen dat je de rijping van bananen kan vertragen door de 'stammen' in plasticfolie te draaien. Dit kan ook een boterhamzakje of een ander gelijkaardig materiaal zijn. Bij voorkeur scheid je de bananen van elkaar en wikkel je dus elke banaan apart in. Doe je het bij de stam van een hele tros of enkele bananen, dan is het effect wat minder, maar toch nog beduidend.