De 10 beste foodblogs
vrij 5 sep 2014 14:33 uur, geüpdatet vrij 23 feb 2018, 17:09 uur
Foodblogs: we kunnen er geen genoeg van krijgen! Gelukkig zijn er voldoende van
te vinden, met bovendien voldoende variatie in het aanbod. Maar zijn ze allemaal
lezenswaardig? Wij scheidden het kaf van het koren en serveren je onze 10
favoriete weblogs over eten en koken.
Alle Dagen Honger
Alle Dagen Honger of kortweg ADH is het prijswinnende foodblog van de dames Jo Goyvaerts, Barbara Serulus en Mayken Craenen. Zowel in 2012 als 2013 gingen ze aan de haal met een Knack Weekend Blog Award in de categorie Food. Op hun site vind je veel recepten, maar ook achtergrondverhalen over voedsel. Goeie inhoud en een vlotte pen maken dit blog zeer de moeite waard. www.alledagenhonger.be
Avocado van de Duivel
Prima naam voor een culinaire blog, niet? De inhoud mag er ook wezen. Momenteel lijkt die weliswaar eerder op die van een reisblog, maar dat komt doordat Caroline op wereldreis is en ons ook daar digitaal deelgenoot van maakt. Als ze straks weer thuis is, blogt ze ongetwijfeld weer over recepten en haar favoriete restaurants! avocadovandeduivel.be
Not Without Salt
Op Not Without Salt deelt Ashley Rodriguez haar passie voor alle zoute, zoete en anderszins smaakvolle dingen met je, in de vorm van heerlijke, maar eenvoudige recepten en inspirerende verhalen. Haar talent voor verhalen vertellen in combinatie met de prachtige foto's maken dit één van 's werelds beste foodblogs. www.notwithoutsalt.com
Beetgraag
Beetgraag is het blog van Steffie, die ooit op haar site aankondigde vegetariër te worden, maar van herbivoor toch maar weer de transitie terug naar omnivoor heeft gemaakt, getuige een recente blogposts. Steffie proeft en recenseert ook minder conventionele voedingsmiddelen en dranken, van karnemelk tot ijs, waardoor een bijzonder gevarieerd weblog ontstaat. www.beetgraag.be
Naturally Ella
Naturally Ella van Elin Anderson gaat over 'wholefood': natuurlijke, onbewerkte voedingsmiddelen. Als je daar nu ogenblikkelijk een vieze smaak van in je mond krijgt, moet je je ogen de kost geven op haar blog. Dan ben je vanwege de smakelijke recepten en prachtige fotografie meteen 'om'! www.naturallyella.com
Kris Kookt
"Ik werd al op erg jonge leeftijd gebeten door de kookmicrobe. Met een moeder die altijd met verse producten kookte, wekelijks naar de markt trok en de lekkerste desserts en taarten op tafel toverde, moest mijn toekomst wel ergens verbonden blijven met het culinaire wereldje." En zo geschiedde. Kris Herrijgers werkt al jaren als traiteur en kok, en sinds 2011 deelt hij zijn nieuwste recepturen via zijn blog Kris Kookt. Naast al dat lekkers vind je op zijn blog ook allerlei recensies over de nieuwste kitchen tools, kookboeken en restaurantervaringen terug. www.kriskookt.be
Madam Confituur
Madam Confituur, oftewel Katrien Hoebers, schrijft graag over jam, geeft workshops over jam, maar maakt vooral graag jam. Van appels en van peren, maar ook van exotisch fruit als ananas en kiwi. In haar alfabetisch gerangschikte receptenlijst komen we zelfs chiliconfituur en olijvenconfituur tegen. Naast jam maakt Katrien ook graag marmelade en gelei, zoals poepgelei. Wees niet bang, da's dialect voor 'stroop'. www.madamconfituur.com
Meersmaak
Meersmaak combineert twee geneugten des levens: reizen en lekker eten. Kok Kristof startte de site in 2007. Toen nog een foodblog, om zijn eigen recepten bij te houden en te delen. In 2015 begon hij fervent te reizen en kregen zijn ervaringen in den vreemde eveneens een plekje op het blog. Inmiddels is Meersmaak dus een ‘food & travel blog’, waaraan ook zijn Kristofs partner Annelies haar steentje bijdraagt. Meersmaak neemt je mee naar vooral Europese bestemmingen en leidt je natuurlijk óók naar de beste restaurantjes aldaar. www.meersmaak.be
Love & Lemons
Door de lezers van Saveur gekozen tot Best Cooking Blog tijdens de Saveur Best Food Blog Awards, moet Love & Lemons wel iets bijzonders doen. En dat is ook zo. Jeanine Donofrio en haar man Jack Mathews koken namelijk gezond, hoofdzakelijk, maar niet altijd, vegetarisch en voegen behalve liefde aan bijna elk gerecht wat citroen(sap) toe. www.loveandlemons.com
June
Dit 'travel & food magazine' wordt bij elkaar gepend door schrijver en journalist Toni De Coninck, vergezeld door nog enkele reislustige schrijvers die regelmatig bijdragen leveren. June blinkt vooral uit door de (culinaire) stadsgidsen, en de boeiende reisverslagen afgewisseld met praktische reistips. Kon het maar altijd June zijn! june.be
Voeg deze weblogs toe aan je favorieten, en je zit nooit meer verlegen om een smakelijk recept of restaurantsuggestie!
Alle Dagen Honger
Alle Dagen Honger of kortweg ADH is het prijswinnende foodblog van de dames Jo Goyvaerts, Barbara Serulus en Mayken Craenen. Zowel in 2012 als 2013 gingen ze aan de haal met een Knack Weekend Blog Award in de categorie Food. Op hun site vind je veel recepten, maar ook achtergrondverhalen over voedsel. Goeie inhoud en een vlotte pen maken dit blog zeer de moeite waard. www.alledagenhonger.be
Avocado van de Duivel
Prima naam voor een culinaire blog, niet? De inhoud mag er ook wezen. Momenteel lijkt die weliswaar eerder op die van een reisblog, maar dat komt doordat Caroline op wereldreis is en ons ook daar digitaal deelgenoot van maakt. Als ze straks weer thuis is, blogt ze ongetwijfeld weer over recepten en haar favoriete restaurants! avocadovandeduivel.be
Not Without Salt
Op Not Without Salt deelt Ashley Rodriguez haar passie voor alle zoute, zoete en anderszins smaakvolle dingen met je, in de vorm van heerlijke, maar eenvoudige recepten en inspirerende verhalen. Haar talent voor verhalen vertellen in combinatie met de prachtige foto's maken dit één van 's werelds beste foodblogs. www.notwithoutsalt.com
Beetgraag
Beetgraag is het blog van Steffie, die ooit op haar site aankondigde vegetariër te worden, maar van herbivoor toch maar weer de transitie terug naar omnivoor heeft gemaakt, getuige een recente blogposts. Steffie proeft en recenseert ook minder conventionele voedingsmiddelen en dranken, van karnemelk tot ijs, waardoor een bijzonder gevarieerd weblog ontstaat. www.beetgraag.be
Naturally Ella
Naturally Ella van Elin Anderson gaat over 'wholefood': natuurlijke, onbewerkte voedingsmiddelen. Als je daar nu ogenblikkelijk een vieze smaak van in je mond krijgt, moet je je ogen de kost geven op haar blog. Dan ben je vanwege de smakelijke recepten en prachtige fotografie meteen 'om'! www.naturallyella.com
Kris Kookt
"Ik werd al op erg jonge leeftijd gebeten door de kookmicrobe. Met een moeder die altijd met verse producten kookte, wekelijks naar de markt trok en de lekkerste desserts en taarten op tafel toverde, moest mijn toekomst wel ergens verbonden blijven met het culinaire wereldje." En zo geschiedde. Kris Herrijgers werkt al jaren als traiteur en kok, en sinds 2011 deelt hij zijn nieuwste recepturen via zijn blog Kris Kookt. Naast al dat lekkers vind je op zijn blog ook allerlei recensies over de nieuwste kitchen tools, kookboeken en restaurantervaringen terug. www.kriskookt.be
Madam Confituur
Madam Confituur, oftewel Katrien Hoebers, schrijft graag over jam, geeft workshops over jam, maar maakt vooral graag jam. Van appels en van peren, maar ook van exotisch fruit als ananas en kiwi. In haar alfabetisch gerangschikte receptenlijst komen we zelfs chiliconfituur en olijvenconfituur tegen. Naast jam maakt Katrien ook graag marmelade en gelei, zoals poepgelei. Wees niet bang, da's dialect voor 'stroop'. www.madamconfituur.com
Meersmaak
Meersmaak combineert twee geneugten des levens: reizen en lekker eten. Kok Kristof startte de site in 2007. Toen nog een foodblog, om zijn eigen recepten bij te houden en te delen. In 2015 begon hij fervent te reizen en kregen zijn ervaringen in den vreemde eveneens een plekje op het blog. Inmiddels is Meersmaak dus een ‘food & travel blog’, waaraan ook zijn Kristofs partner Annelies haar steentje bijdraagt. Meersmaak neemt je mee naar vooral Europese bestemmingen en leidt je natuurlijk óók naar de beste restaurantjes aldaar. www.meersmaak.be
Love & Lemons
Door de lezers van Saveur gekozen tot Best Cooking Blog tijdens de Saveur Best Food Blog Awards, moet Love & Lemons wel iets bijzonders doen. En dat is ook zo. Jeanine Donofrio en haar man Jack Mathews koken namelijk gezond, hoofdzakelijk, maar niet altijd, vegetarisch en voegen behalve liefde aan bijna elk gerecht wat citroen(sap) toe. www.loveandlemons.com
June
Dit 'travel & food magazine' wordt bij elkaar gepend door schrijver en journalist Toni De Coninck, vergezeld door nog enkele reislustige schrijvers die regelmatig bijdragen leveren. June blinkt vooral uit door de (culinaire) stadsgidsen, en de boeiende reisverslagen afgewisseld met praktische reistips. Kon het maar altijd June zijn! june.be
Voeg deze weblogs toe aan je favorieten, en je zit nooit meer verlegen om een smakelijk recept of restaurantsuggestie!